banner5 banner1 banner2 banner3 banner4

Un obicei foarte vechi în Drinceni este umblatul cu capra și cu căluțul. Jocul căiuților reprezintă cel mai îndrăgit dans din alaiul tradiţional. Jocul este condus de către un dresor numit comis, care dirijează dansul prin pocnituri de bici.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional.
Această zi este consacrată istoriei patriei, sătenii fiind îmbrăcaţi în straie de sărbătoare aceasta constituind o ocazie pentru turişti de a admira portul şi obiceiurile de sărbătoare ale zonei.

Agricultura este una din activităţile principale din zona comunei Drinceni, iar produsele agricole crescute în grădinile localnicilor fac deliciul turiştilor care au ocazia să admire și să deguste produsele agricole crescute cu trudă și dragoste.
Tărâm binecuvântat, scăldat de apă și de soare, la Drinceni se cultivă aproape orice are nevoie omul pentru a găti o masă gustoasă și îndestulată

În tradiţia populară, în zilele de vară, se sărbătoresc trei sfinţi care sunt asociaţi cu imaginea focului distrugător. Primul din această triadă este Sf. Prooroc Ilie, prăznuit în data de 20 iulie, despre care se spune că Dumnezeu nu-l înştiinţează când este ziua lui pentru a nu prăpădi lumea cu pocnitul biciului său ce răspândeşte tunete şi fulgere. Chiar şi aşa, oamenii ştiu că în această zi, dar şi în următoarele, cuvântul de ordine este ploaia însoţită de furtuni năprasnice. În ziua de 23 iulie,  Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe cel de-al doilea Sfânt “rău de foc”: Sfântul Mucenic Foca, episcop de Sinope, ale cărui moaşte au fost aduse la Constantinopol în ziua de 23 iulie, anul 404.

În data de 27 iulie, se sărbătoreşte ziua Sf. Pantelimon căruia i se mai spune în popor “Pintilie călătorul”. În credinţa populară se spune că este fratele mai mic al Sf. Prooroc Ilie, care mijloceşte pe lângă acesta pentru a nu trimite stihiile naturii (ploi, grindină, furtuni) asupra recoltelor.

Aceste sărbători se ţin pentru a feri oamenii de boli, incendii, grindină sau furtuni. Pe măsură ce trec aceste sărbători, ale celor trei sfinţi, gospodarii încep pregătirile pentru strângerea recoltei şi întâmpinarea toamnei.

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
© 2012 Drinceni Turism

Scroll to top