banner5 banner1 banner2 banner3 banner4

Turismul cultural religios reprezintă pentru Comuna Drinceni un potențial important întrucât aici se află lăcașe de cult apropiate de sufletul românilor, precum și importante urme de istorie încă de pe vremea sciților. În aceeaşi măsură, marile sărbători de cult, hramurile mănăstirilor şi bisericilor atrag, în perioada sărbătorilor religioase tradiţionale, un număr mare de pelerini. Potenţialul turistic pentru această formă de turism în comuna

Drinceni este alcătuit din:

  • obiective cultural – religioase: bisericile din Ghermăneşti, Râşeşti, Drinceni şi Şopârleni;
  • destinaţii religioase unde au loc evenimente bisericești: sărbătorile legate de Crăciun, de Paşte în comuna Drinceni.

În comuna Drinceni a fost ales un traseu pentru turiştii care doresc să viziteze această comună. Acest itinerar propune vizitarea lăcaşurilor de cult din zonă. Au fost alese ca locuri de pelerinaj următoarele biserici: Biserica Sf.Spiridon(Sf.Parascheva) (Ghermăneşti), Biserica Sf. Împărați Constantin şi Elena (Râşeşti), Biserica Sf. Nicolaie (Drinceni), Biserica Şopârleni (Şopârleni).

Turismul cultural religios reprezintă pentru Comuna Drinceni un potențial important întrucât aici se află lăcașe de cult apropiate de sufletul românilor, precum și importante urme de istorie încă de pe vremea sciților. În aceeaşi măsură, marile sărbători de cult, hramurile mănăstirilor şi bisericilor atrag, în perioada sărbătorilor religioase tradiţionale, un număr mare de pelerini.

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
© 2012 Drinceni Turism

Scroll to top