banner5 banner1 banner2 banner3 banner4

Deşi nu are dimensiuni impresionante, Biserica Şopârleni, impresionează prin pictura şi mobilierul de lemn. Cadrul natural în care a fost construită biserica are o privelişte aparte ce conferă sentimentul de intimitate şi apropiere de Dumnezeu. Biserica este ctitorie a familiei Vasile Marian şi se află în apropierea celei mai mari Vămi rutiere de la graniţa cu Moldova – Vama Albiţa.

Biserica Sf. Spiridon (Sf. Parascheva) din Ghermăneşti, satul Râşeşti a fost construită în jur anului 1860. Construcția este de mici dimensiuni, joasă, “de moșie”, cu un exterior plăcut, patriarhal. A rezistat războaielor, cutremurelor, furtunilor și a fost adăpost la nevoie pentru localnici.

Biserica Sf. Nicolaie din satul Drinceni este de religie ortodoxă şi a fost construită în secolul XX. Deşi datează de aproximativ un secol, biserica face parte din patrimoniul religios al comunei Drinceni datorită arhitecturii specifice şi a frumuseţii picturilor murale, dar şi a icoanelor din interiorul acesteia în care pictorii au reprezentat momente din viaţa lui Iisus Hristos, a apostolilor şi a sfinţilor.

Turismul cultural religios reprezintă pentru Comuna Drinceni un potențial important întrucât aici se află lăcașe de cult apropiate de sufletul românilor, precum și importante urme de istorie încă de pe vremea sciților. În aceeaşi măsură, marile sărbători de cult, hramurile mănăstirilor şi bisericilor atrag, în perioada sărbătorilor religioase tradiţionale, un număr mare de pelerini. Potenţialul turistic pentru această formă de turism în comuna

Drinceni este alcătuit din:

  • obiective cultural – religioase: bisericile din Ghermăneşti, Râşeşti, Drinceni şi Şopârleni;
  • destinaţii religioase unde au loc evenimente bisericești: sărbătorile legate de Crăciun, de Paşte în comuna Drinceni.

În comuna Drinceni a fost ales un traseu pentru turiştii care doresc să viziteze această comună. Acest itinerar propune vizitarea lăcaşurilor de cult din zonă. Au fost alese ca locuri de pelerinaj următoarele biserici: Biserica Sf.Spiridon(Sf.Parascheva) (Ghermăneşti), Biserica Sf. Împărați Constantin şi Elena (Râşeşti), Biserica Sf. Nicolaie (Drinceni), Biserica Şopârleni (Şopârleni).

Turismul cultural religios reprezintă pentru Comuna Drinceni un potențial important întrucât aici se află lăcașe de cult apropiate de sufletul românilor, precum și importante urme de istorie încă de pe vremea sciților. În aceeaşi măsură, marile sărbători de cult, hramurile mănăstirilor şi bisericilor atrag, în perioada sărbătorilor religioase tradiţionale, un număr mare de pelerini.

Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din satul Râşeşti a fost construită în jur anului 1860. Construcția este de mici dimensiuni, joasă, “de moșie”, cu un exterior plăcut, patriarhal. A rezistat războaielor, cutremurelor, furtunilor și a fost adăpost la nevoie pentru localnici.

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
© 2012 Drinceni Turism

Scroll to top