Centrul balnear din satul Ghermăneşti, comuna Drinceni este situat la poalele dealului Ghermăneşti, unde apa se capteazã de la izvoarele minerale sulfuroase aflate în apropiere. Apele de la Ghermănești au fost folosite de mulți ani și sunt indicate pentru tratarea diferitelor afecțiuni, cum ar fi:

  • boli ale aparatului locomotor (reumatism degenerativ-artrite, artroze, spondilite)
  • afecțiuni ginecologice
  • gastrointestinale (gastrite, colite cronice, afecțiuni biliare)
  • boli de nutriţie (diabet simplu)

Unitatea a fost construită în 1912, când au fost descoperite puțuri cu ape sulfuroase, clorurate, iodo-bromurate, sodice-magneziene, folosite în tratarea multor afecțiuni. Primii care au profitat de cele cinci izvoare au fost sătenii din comuna Drinceni. Regele Carol I a fost cel care a decis că acest potenţial trebuie valorificat şi a construit spitalul care îi poartă numele. De-a lungul anilor, mii şi mii de vasluieni, dar nu numai, au urmat tratamente aici. În 1999, în urma unor studii s-a constatat că, din punct de vedere calitativ, apele minerale de la Ghermănești sunt superioare celor de la Băile Herculane.

www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
© 2012 Drinceni Turism

Scroll to top